Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia - "Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk"
Ogłoszenie nr 500302889-N-2018 z dnia 19-12-2018 r.
Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku: Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 653476-N-2018
Numer ogłoszenia: 653476-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku, Krajowy numer identyfikacyjny 79074026800000, ul. ul. Kościelna 3, 16315 Lipsk, woj. podlaskie, państwo Polska, tel. 87 642 36 81, e-mail mgops_lipsk@op.pl, faks 87 642 36 81.
Adres strony internetowej (url):
Adres strony internetowej (url):
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Zamówienie było podzielone na części:
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
Przedmiotem zamówienia jest codzienne przygotowanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków uczniom w szkołach na terenie gminy Lipsk : 1.Zespół Szkół Samorządowych w Lipsku, ul. Szkolna 1, 16-315 Lipsk – obiady dla 90 uczniów x 180 dni =16 200 obiadów 2.Szkoła Podstawowa w Bartnikach, 16-315 Lipsk – 22 uczniów x 180 dni = 3 960 obiadów 3.Szkoła Podstawowa w Rygałówce, 16-315 Lipsk – 15 uczniów x 180 dni =2 700 obiadów.Łącznie 22 860 posiłków. Wykonawca zapewni gorący posiłek który składać się będzie z zupy lub drugiego dania naprzemiennie, - zupa 400g plus wkładka mięsna 50g plus pieczywo plus owoc – wtorek, czwartek - rodzaj zup: kalafiorowa; ogórkowa; jarzynowa; koperkowa; pomidorowa z ryżem lub makaronem; pieczarkowa; krupnik; barszcz czerwony; rosół z makaronem; fasolowa; kapuśniak -wkładka mięsna -50 g (rodzaj mięsa - wieprzowe, wołowe, drobiowe ) w formie pulpetu, żeberka, szynki pieczonej, piersi kurczaka oprócz kiełbasy i skrzydełek drobiowych.Zamawiający nie dopuszcza możliwości serwowania zup przygotowanych na bazie proszku. -danie drugie 400g plus kompot- poniedziałek, środa, piątek. danie mięsne to -100g mięsa po przyrządzeniu plus 200g ziemniaków lub makaron, kasza, ryż plus surówka -100g plus kompot-200ml. Rodzaje drugiego dania mięsnego - gulasz z kaszą jęczmienną; pyzy z mięsem; pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami; kotlet drobiowy z ryżem; ryba z ziemniakami (oprócz filetów z pangi); sos z mięsa mielonego z makaronem; kotlet schabowy z ziemniakami; pierogi z kapustą i grzybami, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami; kurczak pieczony z ryżem lub ziemniakami; kotlet rybny lub filet rybny z ziemniakami; kotlet mielony z ziemniakami; pierogi z mięsem; kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami; fasolka po bretońsku, dania jarskie - naleśniki ze śmietaną; makaron z serem i śmietaną; krokiety plus sos plus kompot.surówka 100g - warzywa świeże sezonowe – buraczki; surówka warzywna; marchewka z groszkiem; surówka z białej kapusty; pora; czerwonej kapusty; selera; ogórek kwaszony; surówka z kiszonej kapusty. Kompot z owoców 200ml.Owoce – nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu.
II.4) Informacja o częściach zamówienia: Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55523100-3
Dodatkowe kody CPV: 55524000-9
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17/12/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT 148166.66
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Waluta pl Liczba otrzymanych ofert: 1
IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
w tym: liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0 liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0 liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0 liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM nie
Nazwa wykonawcy: Sklep Spożywczo Przemysłowy Juchniewicz Waldemar, ul.Augustowska 41, 16-310 Sztabin
Email wykonawcy: Adres pocztowy: Kod pocztowy: Miejscowość: Kraj/woj.: Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:
nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:
nie
Cena wybranej oferty/wartość umowy 148166.66
IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa Oferta z najniższą ceną/kosztem 148166.66 Oferta z najwyższą ceną/kosztem 148166.66 Waluta: pl Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
IV.8) Informacje dodatkowe:
nie
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: brak |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.